Eko-info centrum Ostrava z.s.

  IČO: 69610720

0 hodnocení
Přejít na hodnocení
Aktualizováno: 12.05.2017 11:04

Základní informace

EICO je zapsaným spolkem (dříve občanské sdružení) a bylo založeno v roce 1999 s hlavními cíli v oblasti ochrany životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje. Původní aktivity byly v roce 2004 rozšířeny o oblast sociálního poradenství a komunitní práce. I přes Ostravu v názvu působíme v rámci celého Moravskoslezského kraje.

Účastníme se pravidelně akcí typu Den Země, Ekopouť v rámci festivalu Ekofilm, provozujeme mobilní Férovou kavárnu s prodejem fair trade výrobků, pořádáme ekovýchovné pobyty (víkendy, tábory) pro děti, mládež i celou rodinu, umisťujeme komunitní kompostéry a šíříme osvětu v environmentální oblasti.

Pořádáme benefiční prezentaci NNO z Ostravska "Advent plný andělů" spojenou se získáváním financí na provoz jednotlivých organizací, jako partner Statutárního města Ostrava spolupořádáme přehlídku sociálních služeb „Lidé lidem“.

Experti EICO dlouhodobě pracují také v oblasti genderové rovnosti, pořádají motivační semináře pro ženy po rodičovské dovolené, vytvářejí metodiky kurzů a lektorují semináře s genderovou tématikou, zpracovávají plány prosazování rovných příležitostí a genderové audity, zabývají se koučinkem a mediací.

Jsme členy Asociace společenské odpovědnosti, protože se společensky odpovědní cítíme, společensky odpovědně konáme a vnímáme naši práci jako závazek nejen vůči svým zaměstnancům, klientům či partnerům, ale i vůči místní komunitě a společnosti jako celku. V roce 2009 EICO získalo ocenění Společnost přátelská rodině.

Kontakty

Sídlo

Brandlova  1267 ⁄ 6
70200 Ostrava  –   Moravská Ostrava
Ostrava-město
Moravskoslezský kraj
Česká republika

GPS: 0,00000°, 0,00000°

Pořádané události

Tato organizace nepořádá žádné události.

Poslední komentáře

Zatím nebyl vložen žádný komentář.
Podrobnosti